Добре дошли в моя блог!


БЛОГЪТ ЗА ТЕАТЪР съдържа над 140 рецензии, интервюта, изследвания и наблюдения свързани с театъра и хората, създаващи театър.
В изкуството критикът е единствения независим ресурс на информация. Свидетели сме на системна подмяна на критиката с откровен ПР. Всяка реклама има за цел да поддържа в нас единствено "неудържим оптимизъм". Подценяването на критичността в едно общество води до потискане на самокритичността и умението ни да се самокоригираме, но най-вече до смазването на критичния дух. А критичният дух е онзи, който помага да отстояваме индивидуалните си свободи.
Приятно четене!

събота, 29 март 2014 г.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА „ХАМЛЕТ-РЕКВИЕМ“ НА РЕЖИСЬОРА СТАВРИ КАРАМФИЛОВ


ОЧАКВАЙТЕ ХАМЛЕТ - РЕКВИЕМ
                                                    
Антоний Аргиров
 

 
На 7 март започнаха репетициите на мащабният проект на режисьора Ставри Карамфилов "Хамлет - реквием"( У. Шекспир).  "Хамлет - реквием" се реализира чрез европейско финансиране по програма "Културна столица 2019", както и с помощта на Столична Община и Общината на град Благоевград. Кастингът на спектакъла е много сериозен и новият български Хамлет се очертава да бъде един от най-провокативните театрални проекти. Режисьорът на спектакъла Ставри Карамфилов от 15 години живее в Ню Йорк, преподава в Нюйоркския университет и поставя на Камерната сцена на NYTW/ 4th Street Theatre.
Спектакълът се поставя на сцената на Благоевградския Драматичен театър и е предвиден да се играе и на сцената на Театър "София". Премиерата предстои през месец май.

Ето и екипът на "Хамлет - реквием"
Ставри Карамфилов
 
сценография  Тита Димова
костюми Свила Величкова
музика Емилян Гацов - ЕЛБИ
 
Антоний Аргиров
Хамлет - Антоний Аргиров
Иван Юруков
Духът на бащата - Иван Юруков
Веселин Калановски
Клавдий - Веселин Калановски
Касиел Ноа Ашер
Гертруд - Касиел Ноа Ашер
Рая Пеева
Офелия - Рая Пеева
Веселин Мезекиев
Полоний - Веселин Мезеклиев

Димо Алексиев
Лаерт - Димо Алексиев
Ивайло Драгиев
Хорацио - Ивайло Драгиев

участват и Константин Икономов, Милена Копралева, Николай Кимчев и др.

4 коментара:

  1. Това е най-лошото разпределение, в което част от актьорския състав е може би най-бездарния в цялото театрално пространство. Една ужасна Офелия видяхме. Ще видим втора. Ще видим Хамлет в хомосексуална интерпретация, а Гертруда предполагам ще бъде нимфоманка. Хорацио ще има астма и ще плюе по цялата сцена. Нямам търпение. Успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Ставри Карамфилов не преподава и никога не е преподавал в New York University. Как може някой, който не говори английски да преподава в университет. С преводач?... Това щеше да звучи смешно ако не беше жалко. Поредната Калинка продукт на калпав материал. Ако някой ми посочи какъвто и да било линк който да показва или удостоверява каквото и да е присъствие на Карамфилов във въпросния университет– ще се откажа публично от думите си и ще се подпиша

    ОтговорИзтриване
  3. Олелеле тук гномовете изпълзяха в коментарите.
    Завистта и лошотията уби тази държавица в зародиш.
    Продължавайте все така и без това главите ви са паднали.

    ОтговорИзтриване
  4. Поздравленип за амбициозния проект ! Въпреки 15 год. си отсъствие от страната, постановките на Ставри Карамфилов още се помнят. С увавение към твореца и с увереност в успеха , с нетърпение очаквам премиерата .

    ОтговорИзтриване